Waarom Polijsten en Poetsen?

Als u uw boot goed bijhoudt, wordt het onderhoud gemakkelijker. Heeft u een nieuwe boot, dan raden we aan elk jaar waslagen te verwijderen en vervolgens de boot goed te sealen met wax of andere UV-beschermers. Dit voorkomt dat de boot in de loop der jaren dof wordt. Als u merkt dat uw boot na verloop van tijd zijn glans verliest, gaan wij graag voor u aan de slag om de oude glans te herstellen. Onze professionals wassen, polijsten en poetsen uw boot en zorgen dat deze weer beschermd is.

Bij Yachtcare Enkhuizen volgen we het Riwax stappenplan en maken we gebruik van de hoogwaardige producten van de RIWAX RS Nautic Line. Zo geven we uw boot haar oude glans terug en zorgen we dat deze beschermd is tegen weersinvloeden, vuil en (zout) water.

RIWAX Stappenplan

Bij Yachtcare Enkhuizen volgen we een grondig Riwax stappenplan om uw boot de best mogelijke glans te geven:

1. Wassen
We beginnen met het voorbereiden van de oppervlakte van de boot. We verwijderen de bekende ‘gele snor’ en andere aanslag. Verder zorgen we dat de boot vrij van vet en vuil is. We gebruiken hiervoor de Riwax Bootclean RS en de Riwax Surface clean.

2. Matteren
Deze stap is alleen nodig wanneer uw boot sterk verweerd of dof is. Matteren is heel fijn, waterproof schuren. Hiermee verwijderen we de door UV aangetaste bovenlaag van de gelcoat. De oppervlakte wordt weer glad en de poriën worden kleiner. Hiervoor gebruiken wij de schuurmachine, matteerschijf, tussenschijf en water. 

3. Polijsten
Wanneer uw boot dof is of net gematteerd, is polijsten de oplossing. We hebben verschillende polijstmiddelen, voor alle soorten boten. Wanneer de boot 1, 2 of soms zelfs 3 keer is gepolijst, heeft deze zijn oorspronkelijke glans weer geheel terug. Afhankelijk van wat uw boot nodig heeft, gebruiken we RIWAX RS02, RS04 en voor de hoogglans polish RS06.

4. Sealen
Nu uw boot na het polijsten weer in nieuwstaat verkeert, zijn er drie opties om deze prachtige RIWAX glans te behouden: Star Finish, Hard Wax of keramische coating. 

polijsten en poetsen

Onze aanbevelingen

Glimt de boot nog? 
In dit geval is meestal wassen en vervolgens een sealing toepassen, die de boot beschermt tegen UV-stralen, afdoende om de glans te behouden en de romp in optimale staat te houden.

Lichte, doffe romp met gekleurde biezen: 
Voor witte rompen met gekleurde biezen is één keer polijsten en poetsen vaak voldoend om de glans weer terug te krijgen. Vervolgens passen we een sealing toe om de boot tegen UV te beschermen.

Gekleurde rompen: 
Voor boten met gekleurde rompen, zoals donkerblauw, rood of andere tinten, bieden we twee opties. Als het nodig is, beginnen we met matteren, polijsten we de romp vervolgens en sealen we deze zorgvuldig voor het beste resultaat. Als de gelcoat nog in goede staat verkeert, kunnen we het matteren vaak overslaan en is het voldoende om één of twee keer te polijsten en vervolgens te sealen.

Geschilderde romp:
Als uw boot een geschilderde romp heeft en deze in verweerde staat verkeert, bieden we vergelijkbare opties. We kunnen beginnen met matteren, polijsten en goed sealen voor het beste resultaat. Het is hiervoor echter essentieel dat de gelcoat- of laklaag nog voldoende dikte heeft. Als dit niet het geval is, doen we graag een passend aanbod voor het schilderen of spuiten van de boot. Onze verfspecialisten kunnen zowel spuiten als rollen, waarbij de meeste mensen het verschil niet zullen merken, en rollen een kosteneffectievere optie kan zijn.

Waarom kiezen voor Yachtcare Enkhuizen voor het polijsten en poetsen?

  • Professioneel team: Ons team van experts heeft uitgebreide ervaring in bootverzorging en weet de beste resultaten te behalen.
  • Hoogwaardige RIWAX producten: Wij gebruiken hoogwaardige RIWAX producten om uw boot te polijsten, poetsen en beschermen.
  • Maatwerk: Wij bieden flexibele, op maat gemaakte oplossingen voor uw boot.